2009-03-31

vinnare i LO tävlingen på webben...

... blev Tindela med sin LO om halsbandstillverkning!
Så nu kommer ett materialpaket värt 200:- att landa i din brevlåda inom kort!

Stort tack också till Gittan för ditt deltagande i tävlingen!

skisstolkningar från Elenor

Elenor skriver:

Tack för ett väldigt trevligt födelsedagskalas idag!
Som om det inte räckte med speedscrappen så gjorde jag min tolkning av v 13
skiss när jag kom hem.

Till den rosa/röda har jag bla a Flirty Little Secret, Prima Marketing Inc och ett genomskinligt från The Paper Company, Hearts.


Och så en till på v 13 fina skiss!

Jag gillar att använda samma skiss till
foton på båda döttrarna, och se så olika de blir pga vad jag väljer för papper och dekorationer!

Till den grön/ljusbruna har jag Spring Words of Faith från Crestwood, och en liten
bit Califinia från Best Creation. Till hjärtan och fjärilar använde jag Grungeboard som jag köpte igår! Jag använde figurerna som mall så har jag dom kvar!
Inspirationen flödar efter kalaset hos er!!
/Elenor.

Tävlingsbidrag LO på webben

Endast två bidrag har vi fått in till vår LO tävling via webben, och det första bidraget i våra härliga färger är en digital LO från Gittan som skriver:

Hej!
Vet inte riktigt om jag tagit rätt mejl för och sända in ett bidrag till er tävling.
Det är en digital LO och scrappat utifrån era foton man kunde använda sig av..


...och det var ju helt rätt!





...och det andra bidraget kommer från Tindela, som skriver:

Hejsan!

Här kommer mitt bidrag till födelsedagstävlingen. Den handlar om dotterns halsbandspysslande. Tack för inspirationen! Och
Grattis på födelsedagen!:-)

Kram
Tindela

Tack för era tävlingsbidrag Gittan och Tindela, under morgondagen kommer vi att avslöja vem som tagit hem segern i denna tävling!

Vinnare...

... är titeln på min nästa layout jag vill visa er. (För inte trodde ni att det handlade om andra sorters vinnare?!.. ;-) )


Detta är foton på Elvin när han spelade minigolf i somras. Han har en talang för detta, då han slog både mig, mormor, moster och ffa mosters man med råge! Utan fusk dessutom!

Cardstocket är de nya fran Bazzill som numera finns i butiken, Bazzill dots heter de.
Det mönstrade papprena är från samma serie som det mönstrade igår, Urban rapsody från K & Co. De är jättefina och passar bra ihop. Dessutom innehåller de bra klippbilder, som ni ska få se vid senare tillfälle.


En närbild på journalingen till layouten, tillsammans med protokollet från spelet. Det har jag limmat på insidan av ena fotot, och på så sätt döljt. Som gångjärn har jag stansat ut med en die och mossgummi. Det tål därmed att öppnas många gånger..



En närbild på cardstocken, Bazzill Dots. Finns i flera olika färger, och är fin att använda som mindre detaljbitar på tex layouter och kort, eller så jag har gjort som cardstock på en i annars ganska sparsmakad layout med inte så många dekosar.
Det jag har satt på som dekorationer är dessa små peel-offs föreställande fåglar och hus. De är jättefina och finns både i svart och vitt hos Pappersvinden. Här gillar jag dem extra mycket för att man inte lägger märke till dem direkt när man ser hela LO´n utan upptäcker dem efter en stund när man tittar lite mer noga.

Jessica

2009-03-30

Ny vecka, nya tag!

Hej alla, Jessica här..

Tack så jättemycket alla ni som kom till Pappersvinden i lördags! Vi hade en rolig dag, späckfull med aktiviteter hela tiden! Och massvis med inspiration, superkul och nyttigt ♥
Foton kommer att visas så småningom här i bloggen, både från dagen och på bidrag i de tävlingar som pågick under lördagen.


Den här veckan hoppas jag kunna ger er lite inspiration tillbaka! Ni ska få se några olika layouter som jag har fått äran att göra, med roliga papper och dekorationer. Ni ska också få se ett nytt sätt att använda det häftiga mossgummit på och så kommer det en utlottning också, lite senare i veckan. Och så ytterligare en liten kortis i ämnet photoshop, denna gång om hur röda ögon kan redigeras bort..

Så häng med, nu kör vi!

Först ut den här veckan är en layout som jag fick inspiration till av er alla, men framför allt av er som var med i speedscraptävlingen! Ni hade ju stjärnor med i materialet, och ni använde dem på olika sätt allihopa. Så just stjärnor fick vara med på den här layouten, som handlar om min son Elvin.



Elvin älskar att fotografera, och är riktigt duktig! Men just detta kort var nog inte riktigt planerat, och därför så häftigt..

Det mönstrade pappret under fotot är det nya pappret från K & Co, serien Urban Rapsody och som har det passande namnet `word confetti´, i pojkfärger och med ord som beskriver egenskaper. Jag ville ha det som en fotomatta under, så jag har klippt runt de ord som jag tycker stämmer på Elvin, och även strukit under några extra passande.


Stjärnorna är klippta ur ett papper från Creative Imagination (det finns samma papper fast med röda/orangea stjärnor också). Det gröna pappret är ett från Basic Greys serie Eva.


De enfärgade papprena från Basic Grey är jättebra att använda som fotomattor eller som cardstock! Det är lite mera liv i dem jämfört med vanliga enfärgade cardstock.
Thickersarna är från American crafts och snarlika finns i butiken.


Tack för inspirationen, det ger massor av energi till mig att försöka skapa ännu bättre och ge er ännu mer tillbaka!


Nu kommer vi till veckans utmaning: Vill du lifta min layout?


Att lifta är att bli inspirerad av en layout och göra sin egen tolkning. Du kanske blir inspirerad av färgerna, textens placering, eller kanske upplägget (om man ritar av en layout som en skiss) eller kanske av det för hand klippta fotomattan?!
Gör gärna det, ta en bild och skicka eller lägg upp bilden i din blogg, och lämna en kommentar på det här inlägget så jag får komma och titta!


Alla kommentarer som lämnnas i bloggen den här veckan fram till och med fredag, är med i en liten utlottning. Jag kommer att räkna en röst per dag och person, så ni kan få med fem röster fram tills fredag kväll som är sista chansen.
Lördag morgon drar jag några vinnare som kommer att få ett litet dekorationskit hemskickat (eller hämtas). Vad det är kommer jag att avslöja lite senare, under veckan..


Hinner du lifta min layout och visa mig resultatet ger det en extra röst i lottningen..


Hej hopp, ses i morgon!

veckans skiss v. 14

veckans färger v. 13

Veckans citat v.14

Alltid när jag har ätit sallad till middag känns det som om det skapats ett tomrum i magen som är exakt lika stort som en semla.

- Annika Lantz

2009-03-29

De sista bidragen i vintage tävlingen..

Det första bidraget här är gjort av Pia.




Och det sista bidraget vi fått in kommer i från Elisabeth.






Tusen, tusen tack till er allihop för era otroligt fina bidrag! Det kommer inte att bli lätt att plocka ut en vinnare här, men senast tisdag ska vi försöka att presentera vinnaren här i bloggen.
Tack igen för era underbara tävlingsbidrag!
/Yvonne

2009-03-28

Fler tävlingsbidrag

Först ut är Emmas bidrag.









Och här kommer Saris bidrag till tävlingen.






Otroligt vackra burkar, tack för era fina bidrag!

/Yvonne

2009-03-27

Tävlingsbidrag i rund burk med vintagestil

Hej allihop!

Här har det trillat in lite fina bidrag till vintageburk tävlingen. Visst vill ni också se dom!



Det här bidraget har Camilla L gjort.


Och här kommer ett bidrag från Gittan!



Tack tjejer, kul att ni vill vara med och tävla med era fina bidrag!
Vill du också vara med i denna tävling så kika HÄR.
/Yvonne

Skisstolkning v.12 från Millan

Millan skickade in:
Hej igen! Nu är jag på rätt månad i alla fall... En LO om min stora vinnare Felicia. På tagen står det att hon vann en teckningstävling på en kryssning till Åbo. Priset var den döskallescarf hon har på sig på det ena kortet och ett smyckeset i plast. Snacka om lycka för en 6-åring! Jag har använt mig av: svart punchinella, gamla papper som passade utmärkt till detta, plus en bit nytt papper från Kaiser under det silvriga relingssnöret, peel-offs, pärlband på tagen, handknutet fisknät av bomullstråd (tror dock att även de fulaste fiskar skulle åka rätt igenom...), bokstäver i alfabetet Jolly lika som Emmy, samt en nyckel till skattkistan fastknuten på tagen och så lite pärlor och krimskrams i skattkistan. Nu längtar jag till lördag!!! Kram Millan!

2009-03-26

Skisstolkning v.8 från Millan

Millan skickade in:
Hej hopp! Här kommer ännu ett sent bidrag, men det tog lite tid att få grejerna som jag ville ha till... Djuren och trädet har jag köpt på tradera, tyvärr färdigstansade, skulle vilja ha diesen också nu när jag såg hur fina de var... Texten "HOHOHO" är från QK:s julpaket Jolly. /Millan

Skisstolkning v.12

Elenor skickade:
Till skiss v 12 passade pappret alfresco från tinkeringink perfekt tyckte jag! Bollar utklippta ur Carolyn Holts Primavera Dots. Knapparna är faktiskt från Gudrun Sjöden, tro det eller ej! Korven som Anders trycker är från pölsemannen i köpendanmark!!

/ Elenor

Att tolka skisser

Här kommer en tolkning av veckans skiss. Jag valde att scrappa utan foton den här gången och lät fokus vara på texten i stället, eftersom skissen inbjöd mig till just skrivande. Det jag skriver om är vårt tredje barn som vi hoppas är hos oss inom ett par månader. Papperen är från Prima och bokstäverna är vanliga thickers. Den svarta tagen är från mammakläder jag köpte i helgen. chipboardhjärtat är hjärtdien som finns i butiken. Jag har stansat ut det ur ett paket Havrefras och chalkat kanterna lite.

Det finns inget som säger att man slaviskt måste följa den skiss man ser någonstans. Låt skissen vara en inspiration för skapandet när du sätter igång. Om du sedan under skapandets gång gör något som får din färdiga layout att hamna längre från skissen än du tänkt så är det ingen katastrof. Skissen har ändå fyllt sin funktion - inspirerat till skapande.

Se på skissens helhet, men också dess element och flytta runt eller byt ut efter behag. Som ni ser här så har jag följt upplägget, men bytt ut fotona till text. Jag hade lika gärna kunnat byta ut blomman till ett hjärta och rubriken till en swirl, eller vänt på skissen hur som helst. Att det skulle vara nio rutor är inte heller någon självklarhet. Jag hade lika gärna kunnat göra fyra eller sexton, men ändå följt skissen i övrigt.

Det är mitt bästa skisstips; se skissen som inspiration och inte en lag som du måste följa.

Nu är det snart lördag. Ni kommer väl?

2009-03-25

Nytt från Prima!

Just nu finns det massor av nya saker från Prima i butiken, både papper och dekorationer. Jag blev jätteglad när jag fick ett gäng fina Primapapper att jobba med, men sen tog det stopp. Papperen var för fina och jag tittade på dem flera kvällar utan att kunna klippa i dem. Men till slut så bestämde jag mig för att sätta saxen i det allra finaste, det med ramen på. Om du ska slippa det bekymret råder jag dig att skaffa två av samma papper så att du slipper välja bort en av sidorna. Papperen är nämligen tvåsidiga.

Jag vet att ni redan har sett mina bröllopsbilder vid det här laget, men jag kunde inte låta bli. Se så fint ramen matchar min bukett! Bokstäverna är färdiga thickers och bandet är ett paljettband som finns i butiken. Jag har satt fast det med Glue dots continious line. Allra sist var jag tvungen att blinga till det hela med bling från Kaiser och lite stickles. Glitter är ju sånt som gör mig glad, och glad lär man väl vara när det är kalasvecka och allt. Eller hur?!

2009-03-24

Och så en liten tävling igen då....


Hej på er!

Ni glömmer väl inte att delta i vårat kalas på lördag!? Kan du inte närvara i själva butiken så häng åtminstone på någon av våra tävlingar.

I denna tävling gäller det att klä in någon slags valfri rund burk som du har hemma. Du får använda dig av vilka papper och dekorationer du vill, men den ska göras i Vintagestil.

Alla kan delta, ditt bidrag måste vara oss tillhanda senast den kl. 12.00 den 28/3. Maila det till yvonne@pappersvinden.se Vinnande bidrag kommer att utses av vårt designteam.

Priset är ett hemligt paket med ett värde av ca 200kr.

Hoppas att få se många fina bidrag!

Lycka till!

En bra dag...

Jag fick ett papperspaket att jobba med som inte var det lättaste för mig denna gång heller, men som tur var hittade jag foton som funkade bra till härliga Elderflower och Masala Bella från Basic Greys Marrakesh kollektion, och cardstock Northern sea från Bazzill.

Fjärilarna och bokstäverna LOVE är 3-D stickers från Victoria design, och titeln är utstansad i mossgummi (Mossgummi, det är kärlek det!) med QK Dragonfly.

Det kommer mera av samma paket så snart mina foton kommer från framkallningen, jag lovar!

Ha det gött!

/Monica

2009-03-23

workshop canvas


Hallojsan!

På lördag klockan 12.15 kör vi en workshop i butiken där vi scrappar en canvas.
En riktigt fin present att ge bort eller något att hänga på väggen i scraprummet kanske?!

Det finns fortfarande några platser kvar, så skynda att anmäla dig till
info@pappersvinden.se

Workshopen kostar 50:- och tar ca en timme.

Vi ses väl?

/Monica

Skisstolkning v.11


Ytterligare en skisstolkning från Millan:
Ljusrosa papper med prickar, blad från journalingblock, blomma från en gammal flipflopsko :) samt en Tildastämpel färglagd med distresser.

veckans skiss v. 13

veckans citat

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet...

/Stig Johansson

veckans färger v. 13

2009-03-22

Skisstolkning v.10

En till skisstolkning från Millan:
Det rosa papperet med blommor är ett presentpapper från min födelsedag, tyckte det var så fint så jag kunde inte slänga det, och tur var väl det! :)Lite spillpapper, rosa glittriga bokstäver från Pappersvinden samt ett blad från ett journalingblock, även det från kära Pappersvinden.

Need for speed?!









Känner du för att utmana dig själv ordentligt, och samtidigt ha chans att vinna något?
Då skall du utan tvekan anmäla dig till någon av speedtävlingarna som vi kommer att ha i butiken på kalaset!

Du kan tävla antingen i kategori kort, eller i kategori LO, eller varför inte i båda?
Tio minuter har man på sig för kortet och hela 20 minuter för LO'n.
Alla har samma material att jobba med, ingen får se materialet innan tävlingen startar och när tiden är över utses en vinnare!

Tävlings-kiten kostar 25:- för kort och 50:- för LO

Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@pappersvinden.se

Och du, glöm inte att ta hejaklacken med dig!

(och glöm för all del inte bort att det finns en annan tävling som pågår, kolla här )

Skisstolkning v.6

Millan skickade:
"Trés jolie"blomstertid" (lite sent, men men...): Har tagit en bunt med spillpapper som fotomatta. Fotot är från tjejernas avslutning för ett par år sedan, därför tyckte jag att det passade med "den blomstertid" som journaling runt i cirkeln. Cirkeln är handmålad med svart penna och sedan en grå promarkerpenna ovanpå, har även ritat lite runt hela papperet som ram. Blommorna nertill och fjärilarna är urklippta från samma papper, sen har jag använt ett papper som hette "trés jolie", och jag tyckte att det passade utmärkt till tjejerna på fotot!

2009-03-21

Sugen på lite rom?

Alle man på däck! Nu är det lördag och dags att visa ett kort till ett mer vuxet kalas!

Papper från Kaiser, wellpapp från en gammal kartong, stämplar från Pappersvinden och blommor från Prima. På motivet har jag gått loss med distresser och chalk och därefter har jag haft crackle accent ovanpå för att få till en gammaldags å sliten känsla.

2009-03-20

Ta det med ro

Jag fick äran att använda ett sånt fantastiskt vackert foto av min vän Daniel Sandström aka Groggo. En halvt sjunken eka med en mörk olycksbådande himmel som speglar sig i vattnet.
Kanske har pirater varit framme.. :)


Även om himmlen ser ut att närsomhelst börja blixtra och dundra av åska, finns det något rofyllt i bilden, och jag hade svårt att låta bli att använda mig av ett sådant ordskämt!

Layouten i övrigt får bli ganska stillsam eftersom fotot är det viktiga. Cardstock, papper från 7gypsies, blommor från prima och diecuts från Crate får rama in det hela.

Närbild på blommorna som nästan ser ut som näckrosor med sina pärlhattar.

2009-03-19

Göra egna thickers

Idag tänkte jag visa hur man gör sina egna thickers, sådana som jag har använt på nästan alla mina alster denna veckan.

Du behöver, din cuttlebugg, eller annan typ av stans med tillhörande plattor, dies, mossgummi och dubbelhäftande tejp om du som jag är lat och inte vill limma fast dina bokstäver! :)
Jag har stansat i alfabetet zoe från Quickutz och använder då plattkombinationen A+C+B.


Jag klipper ut lagomt stora bitar ur mossgummit för att täcka de bokstäver jag vill ha, sedan fäster jag tejp på baksidan av dem. Kom ihåg att lägga uppsidan på det du ska stansa nedåt mot diesen! Så alltså underifrån: platta A, platta C, die, mossgummit med tejpsidan uppåt samt platta B överst.


Veva!

Tada! Nu är det bara att pilla ut dina bokstäver, ta bort skyddspapperet från tejpen och fästa på dina kort eller layouter eller vad du nu hittar på!