2009-02-28

Skisstolkning v.9

Det kom ett mail från Sofi:

Jag heter sofi och jag är 11,5 år gammal. Det här är min tolkning av veckans
skiss v 9.
Jag har dodlat med mammas nya dodlingsmall! Istället för ett tredje foto
valde jag att skriva där.
Hälsningar från Sofi!

Tack för inspirationen Sofi, jättefin LO!!

Skisstolkningar från Millan

Millan skickade in:

Hej! Här kommer mina bidrag från två av skisserna i februari. De andra två behöver nog "ligga till sig" lite innan de visas (med andra ord är de inte riktigt färdiga ännu :) ). Tror att det är v 7 och v9? Kram på er! /Millan

Vi tackar för skisstolkningarna och visst är det vecka 7 och 9.


Skisstolkning v.9

Tindela skickade in ett mail:

Hejsan!
En skisstolkning hann jag med denna månad, ni har haft jättefina skisser varje vecka! På layouten har jag använt den större blomman och bandet ur dekorationspaketet som jag fick för en tid sedan. Det tackar jag för!

Vi tackar för inspirationen!

Skisstolkning v. 8

Elenor skickade in följande:

Hej! Så här tolkade jag skissen v8. En bild på min lilla mormor som när hon levde sydde till mej vad jag ville ha! Allt material förutom knappar och dragkedja från pappersvinden! Beskuret foto!!! Varje söndagkväll är jag så nyfiken på hur nästa veckas skiss kommer att se ut. Är man fast i scrappandet då??

Tack för mailet & LO'n Elenor!

2009-02-27

Antingen eller

Ni glömmer väl inte bort er BoM (Boken om Mig)? Tänk vilken skatt om 100 år när någon hittar den på en vind och får veta en massa spännande om dig!

I Boken om Mig kan man ha med precis vad man vill, bara det handlar om en själv. Den här layouten skulle kunna sitta i min, om det inte vore för att min BoM redan är full och dessutom i A4-format. Men jag får väl börja på en ny!

Jag har gjort en enkel antingenellerlayout som handlar om mitt skapande. Naturligtvis finns det massor med annat som skulle kunna stå med på den, men jag ville inte ha för mycket text. Trots detta så försökte jag få texten i fokus genom att göra den stor och fotot litet. Testa själva och experimentera med storlek på text och bild och se vilket som blir bäst. Blommorna rä jättenkelt gjorda. Jag har helt enkelt tagit retroblomman i de två storlekar jag har och stansat ut mitt i prick i porcelainpapperet som ser ut som kugghjul.

Nu har jag visat er allt jag kan höll jag på att skriva, kankse inte så, men allt jag hade att visa den här veckan med Porcelaineserien från Basic Grey. Nästa vecka har Jessica en massa fint att visa, med en annan pappersserie från samma tillverkare. Kika in då vet jag!

Trevlig helg!

Hej där!
Kanske har du precis kommit hem från jobbet och tar dig en liten bloggrunda innan middagen. I så fall vill jag önska dig en trevlig helg med en layout.

Jag har lekt ännu mer med Porcelainpapperen. Ja, lekt, för det är precis vad jag har gjort. Jag började med att klippa sönder ett papper så att det såg ut som en blomma och sen så klippte jag isär blomman. Först därefter började jag leta foto och annat. Swirlen har jag gjort av pärlfloss och sån där gluedot som är en enda lång limsträng. Monica visade för några veckor sedan hur man gör, och det var inte alls svårt faktiskt. Rosorna är ungefär samma sorts rosor som vi visat förut. Mina är gjorda av kaffefilter och retroblomma. Jag modifierade tekniken lite efter eget huvud, helt enkelt. Som ni ser så har jag också misshandlat papperen rejält också, med sax, naglar och fluid chalks. Jag hade ingen aning hur min layout skulle bli när jag började, men det här är i alla fall resultatet av fler timmars papperslek.

När jag satt med den här layouten började jag fundera en del på hur jag fungerar när jag skapar, så i morgon kommer en layout som handlar om just det. Mitt skapande. Vi ses då. Ha en skön fredagskväll.

2009-02-26

Veckans citat

Jag fortsätter att visa Porcelainpapperen och har nu kommit till veckans citat. Fotot föreställer mina killar för några år sedan, och de är verkligen som två galna smultron- Tro mig!
De två övre pappersbitarna har jag kört i min Bind It All och sedan misshandlat med lite riv och lite chalk. Bokstäverna är utstansade i dekorgummi med ett Cuttelkidzalfabet.

2009-02-25

REA REA REA- Uppdatering!

Halloj!
Det har kommit in hundratals ordrar sedan rean startade i går, och vi packar och plockar för brinnande livet, och först nu (läs kl 23:11) kommit ikapp och bekräftat alla inkomna ordrar.
Vi ber om ursäkt för långa väntetider, och hoppas att ni har överseende med det!

Än kan man göra fynd, så skynda, skynda!

God natt, god natt önskar Monica, Micke och Stefan som nu åker hem och sover en stund!

Glöm inte bort musiken!

Jag vet inte hur det är för er, men för mig är det viktigt att minnas också musiken under de stora tillfällena i livet. För några veckor sedan visade jag ju lite av vår bröllopsmusik när jag scrappade ett omslag till en av de skivorna. Nu gör jag tvärtom och scrappar ett färdigt omslag och själva skivan. Fast naturligtvis handlar det om en kopia av omslaget. Jag har helt enkelt kopierat det på fotopapper. Skivan är en bakochframvänd reklamskiva från IKEA. Spara gratisskivor ni får med posten och tidningar. De är jätteroliga att använda till både layouter och kort. Att sätta fast dem är inget problem om man har ett starkt lim, och då kommer jag återigen fram till att det är Diamond Glaze som behövs här.

Papperen jag använt mig av är precis som förra gången delar ur kollektionen Porcelaine från Basic Grey. Just de här papperen var inte så självklara för mig, men när de legat till sig ett tag så kom det av sig själv. Det skulle handla om romantik igen, därav 3D-stickersen, men inte vara så ljuvt den här gången. Punchinella passar bra då, det är lite lagom busigt och matchar ju papperet perfekt.

En annan tanke jag hade under skapandet av den här layputen var att låta cirklarna genomsyra hela lyouten, både i pappersval, punchinella, skivan och overlayen för datummarkeringen.

Hur scrappar du musiken som du vill minnas? Det vore roligt att se. Skicka gärna in en layout och visa.

2009-02-24

Porcelain från Basic Grey

Jag har fått äran att leka med papper ur en av Basic Greys senaste kollektioner; Porcelaine. Om ni bläddrar en bit nedåt här i bloggen ser ni en bild på hela kollektionen. Färgerna är milda och flera av mönstren är riktigt romantiska. När jag dessutom fick 3D-stickers från Victoria´s design house var valet självklart. Givetvis var det Bröllopsbilder som skulle scrappas. Det här är min tolkning av veckans skiss! Rubriken är av alfabetet Blossom Grande som jag kört i Cuttlebugen på dekorgummi.

Rubriken misstag låter kanske lite drastisk med tanke på att fotona är tagna ungefär en timme efter att vi sagt ja till varandra, men det är inte så illa som det låter. Vigseln i sig var absolut inget misstag och jag är fortfarande gift med samme man. Det handlar mer om de små misstag som gjorde att korten inte blev så fina som vi önskat. Klicka på bilden så kan ni läsa journalingen där misstagen förklaras.

Med detta vill jag visa att det inte bara är de perfekta bilderna som ska scrappas. En del av minnet från vår bröllopsdag är ju hur vi stod där bland träden nere vid sjön och knäppte massor av kort som inte alla blev perfekta. Roligt var det i alla fall och skrattet var inte långt borta.

Jag återkommer snart igen med fler alster av den här kollektionen. Nästa layout blir nog inte riktigt lika ljuv, men aningen romantisk ändå.

Blogg candy och superREA

Nu har det äntligen blivit dags att göra om vår gamla skruttiga webshop, så nu säljer vi ut allt som finns kvar i webshopen till halva priset så
SKYNDA ATT FYNDA!

(Observera att rean endast gäller i webshopen, ej i den fysiska butiken, våra butiksbesökare får gärna hämta och betala i butiken, men ordern måste komma via webshopen!)

Vill du vara den som vinner vårt blogg candy denna gång?
Då behöver du bara sprida meddelandet om vår rea, och lämna en kommentar här så är du med i utlottningen av detta härliga paket med punchinella, pärlfloss, 3-D stickers, tags, blommor, ric-rac med mera.....

Du har ända fram till tisdag den 3/3 kl. 18.00 på dig!

Vårkänslor

Man hoppas ju att våren spirar under drivorna av snö som inte tycks vilja smälta bort!
Här finns i alla fall lite vår fångat på bild;
Söta änder i glittrande vatten!

Blunda nu och föreställ dig solens varma strålar mot ansiktet och ljudet av takdropp och fågelkvitter!

Blommorna är klippta ur papper från Primavera collection, och den gula trollsländan kommer från YouDo.

2009-02-23

Min blomma

Här kommer min LO efter veckans skiss.

Jag har använt papper från Kaisers Plush Empress kollektion, och det randiga är Sophisticated (baksidan av det syns på det blågröna "bandet" under fotona), de läckra blommorna är klippta och stansade ur Fabulous (där syns baksidan i titel och fotomatta).

Sen har jag använt ett av mina favoritpapper att skriva på, och det är vanilla bean från Basic Grey.

Hej Hopp!

/Monica

Veckans skiss v.9

Veckans citat v.9

"Vi är som två galna smultron på ett häftigt strå"

/Shaggy Rogers (till Scooby Doo)

Veckans färg v.9

2009-02-22

Skisstolkning v.6

Maria skickade in följande LO och skrev:

Hej!
Jag ligger lite efter med skisserna men här kommer min tolkning av skissen vecka 6.
Hälsningar Maria

Vi och våra besökare tackar!

Scrappa på canvas


Du har väl inte missat att Pappersvinden har fått in canvas i flera olika storlekar? Här har jag gått loss på en 20*20cm. Allt fick vara med! Blommor, glitter, spets å tyll i en salig blandning!

En liten ängelknapp fick plats runt allt bling!
Det är superskoj med canvas, det finns så mycket man kan hitta på med dom. Varför inte scrappa en liten tavla att ge bort istället för ett kort!?

2009-02-21

åka bil


Idag kommer ytterligare en LO från mig, den handlar om hur min hund inte tycker om att åka bil.. Men ibland när vi måste låna svärfars pickup och tränga ihop oss alla 3, ja då trivs han minsann! Jag har doodlat lite runt kanten med en svart penna och färglaggt med promarkers!

Här ser ni även stämpelbodens ursöta ängel som nu finns i butiken!
Material:
Papper - CI- Narratives, knappar, blomma, diecut från Pappersvinden, thickers

2009-02-20

att göra fyrkantiga kort i Photoshop

Idag tänkte jag visa hur man gör för att få ett foto på tex ett kort att bli fyrkantigt i Photoshop.

Oftast när man tar bilden blir det ju lite perspektiv och det är svårt att få allting helt rakt.



Öppna din bild i Photoshop, jag har en engelsk version, men självklart funkar detta lika bra i den svenska också. Som ni ser är mitt kort lite snett å skevt.



Mitt första steg är att jag tar markeringsramen, symbolen högst uppe till vänster. Sedan håller jag in shift när jag drar upp min ruta runt kortet. Shift gör att rutans sidor blir lika långa.


Därefter går jag in i menyn "Image" och därunder hittar jag kommandot "Crop". Detta gör att allt utom det innuti min markeringsram klipps bort.


Sedan drar jag ut hörnen på min arbetsyta så jag får lite luft runt bilden. Detta gör jag bara för att nästa steg ska bli mer lättjobbat. Markeringsrutan är kvar.


Nu är det dags att rätta till mitt skeva kort. Jag går in i menyn "Edit" därunder hittar jag "Transform" och sedan väljer jag "Skew" på svanska tror jag den heter "Skeva".


Nu får jag upp små fyrkanter i varje hörn och i mitten på varje sida. Jag drar i hörnen tills kanten på mitt kort hamnar i hörnet. När jag dragit i alla hörnen så att jag tycker att det ser rakt ut bekräftar jag genom att trycka "Enter". Inget av bakgrunden syns nu runtom och kortet är helt rakt och fyrkantigt och färdigt att redigeras mer om man vill fixa till färgerna och sådant.

2009-02-19

Nytt i butiken

Äntligen har ju nyheterna börjat trilla in i , så som Basic Greys Porcelain och Marrakech, och härliga mönstrade papper från Kaiser! Yum, yum!

Inte bara papper förstås, utan också nya stämplar från Reprint och Inkido, och en hel massa annat skoj!

tid att ses?

Hej! Ville bara visa ett enkelt kort med världens finaste papper - Yellow Wild Rose - Michelle Akerman. Ni har väl inte missat de underbara vintage klistermärkena på Pappersvinden? Sååå billiga att man har råd med en hel hög! :) Almenacks stämpeln från inkido gömmer sig bakom, och alfabetet är utstansat med Zoe.

Imorgon kommer en liten tutorial på hur man får till fyrkantiga kort i Photoshop!

2009-02-18

ny holk?



Ni har väl inte missat att några av Stämpelbodens stämplar har flyttat in hos Pappersvinden?

Denna med fågelholken tycker jag är riktigt söt, passar utmärkt som flyttkort! :)

Här på ett härligt papper från BGs urban prairie serie - hayfield.

2009-02-17

Today - will always stand out in my mind

Jag kommer aldrig att glömma bort den dagen då vi fick hämta Argos och han äntligen var vår hund! Att se honom utvecklas dag för dag är en spännande resa! Layouten är en ganska fri tolkning av veckans skiss oxå som jag hoppas ni gillar!

Detaljbild på rosorna jag vikt ihop av 4 utstansade retroblommor ala Monica! Korva ihop den första till en tub, limma fast den i botten på nästa blomma, vik varje blad runt tuben och repetera tills du har den storlek du vill ha!
Material:
Papper - CI - Melonberry Notes, KCompany - Margo Teal Gossamer Floral Flat Paper, MIchelle Akerman - Yellow Wild Rose, spets och die cuts från pappersvinden, blommor av retro punch, embossad nyckel från bazill, rubon från CI



2009-02-16

Skisstolkning från Anki

Jag kunde inte motstå Emmys snygga skiss. Citatet lockade det med. Jag började att fundera på det där med ogräs. De flesta anser ju att maskrosor hör till ogräsen, men jag tycker att de är vackra. I somras plockade jag en bukett och satte i en kruka på köksbordet. Konstigt, ja kanske, men fint.

gröna fingrar?



Här kommer min tolkning på veckans skiss och citat!

Jag är helt värdelös på allt vad gröna växter heter.. ge mig en blomma och jag har lyckats att ta kål på den på bara nån dag. Det enda som faktiskt verkar funka är mina orkidéer, denna har överlevt i flera år (!!!) och skjuter dessutom nya skott hela tiden! Just nu är det två plantor som har bebisar som blommar samtidigt som plantorna oxå blommar!

Material:

Papper - BG urban prairie- corn husk, knappar, tofs, band och spets från pappersvinden och de nya söta die cutsen som finns i butiken - snorbilligt!!

Veckans skiss v. 7

Veckans färger v.7

veckans citat

Om du vattnar den och den dör, då är det en planta.
Om du drar upp den och den kommer tillbaka så är det ogräs.


källa: Gallagher

Skisstolkning v.7

Det kom ett mail från Elenor:

Hej! Såhär tolkade jag veckans skiss på två olika LO. Jag har även försökt hålla mej till veckans färger. På den första hade jag lite problem att hitta dekorationer av jordgubbar, men det löstes med ett paket jordgubbsyogurt! Band och snören på båda är personliga saker från tjejerna. Fjärilarna på den andra LO,n har fått lite extra glitter! Bilderna har några år på nacken, men det är inte alltid så lätt att få fota tonåringar..

Vi säger tack för inspirationen!


2009-02-15

Skisstolkning v.6

Det kom ett mail från Elenor:

Hej!
Här kommer min tolkning av veckans skiss. Allt material förutom pärlorna i blomman
och knapparna är köpt på härliga pappersvinden såklart!

Tack för mailet och inspirationen säger vi!

En liten söndagsutmaning....


Har du lite tid över och känner för att utmana dig själv lite? Bra, för här kommer det en liten utmaning från mig. Scrappa en eller flera vinterbilder med papper och dekorationer i vitt, blått och rött.
Du får gärna maila in ditt bidrag om du antar utmaningen så visar vi ditt alster här i bloggen. (info@pappersvinden.se)
Ha en riktigt skön söndag!
/Yvonne

2009-02-14

Lo från Yvonne

Jag har scrappat med foton från en dag som är en av de bästa i mitt liv, vår bröllopsdag. Vad passar väl bättre att scrappa med så här på Alla hjärtans dag. Underbara minnen av kärlek har strömmat fram under tiden jag hållt på.





Papperet är Queen of Hearts från Flair designs, overlay från 7 gypsies, datumtag från Maya Road, AC-Thickers och en Stickers.
Journalingen finns på tagsen som jag gjort själv och dolt under de två översta fotonen.
/Yvonne

En liten tavla



Gjorde en enkel liten tavla med mina små älsklingar. Den är gjord av en liten trälåda med fack, ibland får vi in sådana till butiken och jag har varit sugen länge på att göra något av dom. Målade den vit med akrylfärg och satt i foton och lite dekorationer. Klar!








Hjärtan i dekorgummi som jag stämplat text på och fäst med 3D kuddar på tavlan. Tavlan blev snabbt "adopterad" av mormor & morfar och den kommer att bli levererad idag.


För ni har väl inte glömt att idag är det alla hjärtans dag!!








Ha en riktigt mysig Alla hjärtans dag nu!



/Yvonne

2009-02-13

Lo från Monica

Här kommer en LO med två personer som betyder väldigt mycket för mig, och många av er som följer vår blogg har nog säkert haft tillfälle att träffa dessa härliga strutar!

Visst är det Yvonne och Stefan, och visst är det Crate papper och rubons från Creative inaginations.
Datumsnurran är från Maya road, och ni vet ju var ni kan hitta allt detta, jo visst, hos Pappersvinden.

I morgon är det alla hjärtans dag, törs man hoppas på en kärleksgåva?

/Monica

2009-02-12

Ni märker väl vad mycket kärlek vi sprider?

Här kommer några bilder på mitt album från förra veckans minialbum-kurs, med ljuvliga papper från Primas Angelique collection som fullkomligen dryper av kärlek!


Rosor gjorde vi givetvis enkelt själva med hjälp av EK-success' flower punch, mer info om hur det går till kommer en annan dag.


Hela albumet är gjort av små folders som är spiralbundna med BIA, helt underbart att kunna spara massor med små minnen i alla fickorna!

Nästa albumkurs blir den 21:a april, och då gör vi en så kallad B.O.M (bok om mig), och jag lurar som bäst på vad det kommer att bli för variant!

Kärlek till världen!

/Monica