2009-11-09

Dags för julpyssel

Vet ni att det idag är 44 dagar kvar till julafton?!
Dags att börja känna julstressen?
Näe, det tycker jag inte, det är ju låååångt kvar!

Här kommer ett tips på julpyssel att börja med, förutom julkorten då som Anki och Yvonne (här och här) visat tidigare, en julkrans!

Det finna massor av olika sätt att göra på, här visar jag det som jag tycker är enklast. Du behöver en stomme, här har jag använt en i halm. Det går också bra att göra en stomme av ståltråd, höns/kycklingnät, eller något annats om är ganska stabilt.
Det behövs också tyg av något slag, som du klipper och river remsor av. Gamla fina spetslakan blir jättefina att använda, tex. Jag har här plockat fram en stuvbit som jag hade liggandes.

Riv i remsor, det är inte jättenoga hur breda de är. Ett par centimenter räcker. Börja med att sätta fast första remsan med en knappnål.
Linda runt hela stommen, avsluta på samma sätt, med en knappnål. Ju fler varv desto snyggare tycker jag, men just nu var jag lite lat och gjorde bara ett varv... Jag har sett kransar som är gjorda med gamla lakan lindade runt, där även spetsen används, supersnyggt!

Nu är själva grunden klar, nu kommer vi till det roliga! Att dekorera! Jag har gjort blommor av pappersspill, och satt fast med knappnålar och lim. Sedan plockade jag fram lite av varje som jag har i scrapväskan. Pärlfloss, spets, pärlor och band..
Spetsen som jag har fyndat på en loppis för några kronor, lindade jag runt stommen och satte sedan dit pärlor trädda på nålar här och där..

Och för att få lite grönt med använde jag nu blåbärsris som jag var ut och plockade (på min egen tomt, annars måste du fråga markägaren!) och som jag sedan satte fast i små buntar.

I morgon visar jag hur ni kan göra likadana blommor som jag gjorde, löjligt enkelt när man vet hur :)

Så nu vill jag se era kransar! Lämna en kommentar till det här inlägget så vi hittar till din blogg!


Jessica

1 kommentarer:

Annlouise sa...

Superfina blommor såna bara måste jag testa att göra, jättefin och tydlig beskrivning!
Annlouise