2009-07-14

ett enkelt kort

Här kommer ett enkelt kort som jag gjort med de nya härliga papprena från DCVW!Kortet gör du enkelt genom att dela ett cardstock i två delar, så att du får en kortstomme med måtten 6 *12 inches(hädanefter förkortat till ") Jag har använt mig av en limegrön färg på detta kortet.

Biga nu på 2, 4, 8 och 10".

Vik in mot mitten på de två bigningarna närmast mitten, så att du får två luckor som går omlott.

Vik sedan de båda luckorna i den andra bigningen utåt. Hängde ni me?!

I så fall ska kortstommen se ut som på bilden..


Jag har sedan använt två olika mönstrade papper och skurit bitar med måtten 5,5*1,5", chalkad kanterna och sedan monterat på dels framsida på luckan och sedan på insidan.
Insidan där det finns plats att skriva är två spillbitar som jag skurit i storlekarna 5,5*3,5" samt 5,25*3,25" och monterat ovanpå varandra med den mindre biten längst fram.

För att hålla ihop kortet klippte jag ur en bit på det ena mönstrade pappret, det som ser ut som ett band och en cirkel med en bäver i. Jag klippte loss cirkeln med bävern, det som satt på höger sida av pappret räckte sedan runt kortet med lagom mycket kvar för att jag skulle kunna limma ihop det omlott. Sist monterade jag på cirkeln med bävern med två brads på var sin sida och en bit dubbelhäftande tejp mitt bak.

Ha det gott!

Jessica

0 kommentarer: