2009-07-30

Skisstolkning från Anki

När det var vindsröjning lördagen innan semesterstängningen så fastnade jag för dessa pastelligt sköna papper. Papperen kommer från DCWV och kollektionen heter Nana's Kitchen. I stället för foton utgick jag från ett papper som jag klippte motiven ur. Det var så vackert och fick mig att vilja baka på direkten, vilket jag också gjorde ganska snart efter att layouten blivit klar.

De här papperen för mina tankar till fina kokböcker, tv program om bakning (gärna husguden Leila då) och romantiskt lantlig inredning. Jag ser mig själv i ett rosa förkläde med vita prickar när jag står i ett stort lantkök och plockar fram ägg ur mitt turkosa bulliga kylskåp (ni vet ett sånt där snyggt från Smeg). På köksbänken ligger så klart snygga mått bredvid mjölet som jag hällt upp i en glasburk och den där snygga bunken och.........poff!

Där vaknar jag och inser att det inte brukar vara riktigt så när jag bakar och bestämmer mig för att scrappa en layout om det. Om hur det blir för mig alltså. Samtidigt har jag Ernst ord ekande i bakhuvudet...

Tårtpapperet hittar ni vid bakartiklarna på livsmedelsbutiken. Det är rätt många i ett paket, så även om ni bakar massor så kanske ni kan avvara ett till en layout någon gång. Jag vågar dock inte uttala mig om de är syrafria eller ej, så tänk er för.

Dekorationerna är nästan uteslutande utklipp ur papperen och en bit spets som låg och skramlade i min bandlåda. Nej, skramlade gjorde den nog inte, men den var lagom lång och hade rätt färg.

Heeelt utan bling kunde jag inte klara mig, så jag blingade lite diskret. Jag tänkte att pärlor är nog det som man har på sig om man har så där fint i köket som jag drömde om, så jag tog halvpärlor från reprint. Mina var gröna, men gillar du andra färger så finns det en hel del att välja på i butiken. De är prisvärda, så man kan lätt ta två förpackningar.

Om du längtar efter dessa fina papper så kanske du kan bada en kaka under tiden du väntar på att butiken ska öppna igen så att du kan köpa dem. Min favorit just nu är pastellkakor, vilket ju till och med passar till veckans färger. Ska fira det med att ta en till kaffet i morgon.

0 kommentarer: