2009-10-21

Fynd i blåbärsriset

Jag var ute och gick en dag förra veckan. Min blick sökte sig upp mot skogen och där hittade jag något jättefint, ett par skogstroll, som jag tog med mig hem, i form av ett mobilfoto. Tyvärr har man ju inte kameran med sig jämt när man är ute. Just den där dagen hade jag gärna velat ha det, för det var en sån där klar och kall septembereftermiddag så alla färger sprakade. Vi skulle bara gå hemåt, vilket brukar ta högst en halvtimme minuter. Men i två timmar var vi ute och njöt. Jag fick visst med mig lite blåbärsris också.Som av en slump (eller?) så passade fotot och blåbärsriset perfekt ihop med mitt senaste DT-paket. Det fina blå bandet är egentligen ett sånt där band som gör alla rosetter vackra, men jag valde att bara knyta det enkelt i tagsen, för det här kändes inte som någon rosettlayout.

Det blev en layout med ganska mycket djup. För att få plats med blåbärsriset var jag tvungen att bygga upp dubbla lager 3d-kuddar på baksidan av fotomattan. Hemma har jag rätt många olika chipboardfigurer i olika former och dessa använder jag allt som oftast som mall till att klippa ur andra papper, i detta fall papperen som ingick i paketet.
Tyvärr syns inte min rubrik och underrubrikerna så jättebra på fotona, men det står: I blåbärsriset hittade jag ett par skogstroll och jag tog med dem hemMen tänk på en sak innan ni plockar in halva skogen och sätter på era layouter: Syrafriheten. jag är rädd att varken blåbärsris eller löv är syrafria, men jag ser det inte som ett större problem när jag scrappar vardagsfoton, men det är å andra sidan ett ställningstagande som var och en får ta själv. Vill man vara säker på att fotona bevaras väl så bör man nog undvika att ta in allt som innehåller trä på sina layouter. I annat fall är det bara att leka med det man hittar.

0 kommentarer: