2009-10-20

S som i söt, S som i Sally

I mitt senaste paket fanns det ett rosa band! Ja, det fanns en hel del annat också, men ett rosa band som det stod bebis på. Just detta band gjorde att jag hakade upp mig totalt. En bebis har jag, men en pojke, och två barn till, men pojkar. Visst kan pojkar ha rosa, men nej. Det ville sig inte, förrän jag kom på att jag faktiskt inte behövde scrappa en av mina egna, utan Sally, en liten tjej som vi vår familj tycker mycket om. Då gick det undan med skapartankarna. Söta Sally är inte svår att scrappa. Så här blev det:Papperen i damaskform är nog inte helt jämna då jag klippt det ena utifrån ett annat papper och det andra på fri hand. Mellan dem har jag pillat in en virkad spets som var lite grövre, men för vit. Jag skitade ner den med en distressdyna och fluid chalk i flera färger. Det rosa bandet fick bli rosetter på ett par tags jag klippt till av cardstock och färgat in och stämplat lite slarvigt på med distresser. Knapparna hör till den stora knappsamling jag ärvt av en äldre dam jag tyckte om, att scrappa med dem känns som ett bra sätt att förvalta det arvet. Och personligare än nyinköpta knappar. Fransen är ett band som jag hittade i en låda på Pappersvinden i vintras. Det har legat länge bland mina scrapsaker i väntan på en riktigt bra plats att bo på. Och nu äntligen, så hittade det hem, på en layout.


Jag ville ha lite volym på mina dekorationer, så jag stämplade med primastämplar på cardstock och byggde upp det hela med hjälp av blommor, stickers, 3d-kuddar och ett par asplöv som jag plockade ute förra veckan. Jag struntade i rubrik och valde att bara ha en enda bokstav med, S som i Sally, S som i söt. För att den skulle synas fick den en aning stickles på sig. Någon journaling har de tinte blivit än, men plats finns på tagsen som är instuckna under fotot. Vi får se om jag skriver något, eller om jag överlåter det åt Sallys mamma.

Det blev alltså en layout med lite av varje på. Den tog några kvällar att göra, men vad gör det? Jag hade ju roligt när jag gjorde den.

0 kommentarer: