2008-12-09

Mera distresser!

Distressade Tags

Kladdvarning! Men jätteskoj att göra, det går inte att misslyckas :-)


Du behöver:
Underlag, tex teflonbakduk eller vanligt bakplåtspapper
Tags, antingen färdiga (finnsi butiken) eller egengjorda.
Distresser, dyna eller refiller.
En pensel (här en vattenpensel, finns också i butiken)
En minimister eller annan sprejflaska
Stämpel/stämlar
Ev chalksBörja med att stämpla med dyna /droppa några droppar med refillen på pappret. Spraya vatten över, så att färgen delar sig. Ev kan du dra med en pensel för att dra isär färgen ännu mer om du använder refiller.


Lägg tagen i färgen. Låter den ligga några sekunder och suga, ta upp den när den börjar dra ihop sig.


Låt tagsen ligga och torka, eller om du är otålig som jag, torka dem med embossingfönen. Om du torkar med dem fönen, kommer du se att de först drar ihop sig ännu mer innan de börjar räta ut sig igen. När de är helt plana, eller nästan helt, så är de torra.


Jag tycker att tagsen var lite bleka efter första ”doppet” (se ovan) så jag gör om det igen, men denna gång med lite brun färg också. Här har jag också sprejat på vatten på tagsen för att få färgen att flyta ut extra mycket. Du kan också blanda i perfect pearls i vattnet och spreja på.
Gör om detta flera gånger tills du är nöjd med hur din tag ser ut. Kom ihåg att torka den mellan varje dopp, så att du der hur den ser ut när den är torr.


Här är ytterligare en tag där jag använt mig av lila och orange distressfärg. Jag är nöjd med utseendet men vill ha lite mörkare kanter.
Du kan då välja att chalka kanterna, eller som jag gör, dra med brun distressdyna längs kanten och sedan spreja på vatten. Den mörkare kanten flyter då ihop med de övriga färgerna bättre. Torka.


Här är mina fyra tags som jag är nöjd med. De två lila-orangea har jag använt brun dyna på kanterna, på de gröna har jag inte gjort det. Dags att stämpla.


Färga in din stämpel som vanligt, här använder jag distressdynan Walnut Stain.
Stämpla på tagen där du tror att det blir snyggt. Här får jag hjälp med placeringen tack vare att stämplarna har tryck på baksidan.

Stämplar jag använt här kommer från Seed´s och finns i butiken.


Fyra färdiga tags, med band längst upp.

Prova att göra dina egna tags, och lämna en kommentar så vi kan kika in hos dig och se resukltatet!

Lycka till!

3 kommentarer:

Anonym sa...

superduper bra guide!!

Anonym sa...

Såg dom i butiken idag och dom var jätte fina!

/Stefan

Anonym sa...

Underbart fina!! Har lite lust att komma till Falun och va med på nån rolig demo...har ni nåt sånt nån lördag nu före jul? (vet att det inte är så många lördagar kvar ;0)..men önska kan man väl, annars kanske nån mellandag?)