2008-12-20

Presentask

Sent ute? Vill du ändå lägga ner lite omsorg på att göra en fin inslagning till julklappen?
Här är ett tips från mig, jag kan nästan garantera att du ger bort finaste inslagningen!


En alldeles egengjord ask, kanske till en fin flaska alkoholhaltig dryck?
Jag har använt kartong från ett ftomt flingpaket, och måttat ut de mått jag ville ha, 10*20cm. klippte till tre stycken sådana, plus två trekanter med sidorna 10 cm långa.

Alla bitar målades sedan med silverfärgad akrylfärg från Kaiser, som finns hos Pappersvinden i flera olika färger. Sedan klädde jag de långa bitarna med ett ark från Inkidos julserie, Betlehem Blå. Kanterna på pappret chalkade jag med silver innan jag limmade fast dem.


De långa bitarna stansades med hjälp av BIAn, för att få hål. Jag ville ha ett arbetat intryck på den här asken så jag valde att snöra ihop sidorna med blått 5mm organsaband. Det går lika bra att göra hål med en punch, eller att limma ihop sidorna. Locket och golvet har jag limmat ihop med Diamond Glaze. De första 20 sek var jag tvungen att hålla bitarna på plats, sedan kunde jag släppa och vänta på att limmet skulle torka helt.En närbild på bandet med tofsarna jag knutit runt för att hålla asken stängd. På den har jag trätt två tags jag klippt ur blå cardstock. tofsarna finns fn i tre färger, blå, grön och vinröd.
Mallen till tagsen finns att hitta på nätet.
På locket gjorde jag en blomma med Retro-flower stansen, i samma blåa cardstock som jag även klippt ur tagsen från. En blå botten med den största stansen, sedan en till med samma storlek fast i folie (!), och sedan en blå blomma stansad med mellanstorleken. I mitten silverstickles.
På folie-blomman har jag ritat längst ut med vit Gelly Roll penna, den fungerar på det mesta.
Underst lite spillbitar av punchinella.
En bild på insidan, fin va?!


Denna modell går att även göra i andra färger, till tex födelsedagsfirande, allt efter behov. Det går att göra den fyrkantig på samma sätt, eller varför inte femkantig!

Hoppas ni får lite inspiration till julklappsinslagningen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken rolig presentask! Tack för tipset, en sådan ska jag försöka mig på att göra.

Marina pa Kreta sa...

Underbar!