2008-12-29

Tolkning av veckans skiss och presentationHejsan!

Anki heter jag, Anki Mårtensson. Jag kommer ursprungligen från Ludvika, men lärarutbildningen gjorde att jag hamnade i Falun och kärleken höll mig kvar. För närvarande bor jag i ett radhus i Slätta. Jag är gift med Janne och har tillsammans med honom två pojkar som heter Anton och Emil. I maj hoppas vi få ett tredje barn. 36 år har jag hunnit bli och de allra flesta av dessa år har jag hållt på med något som har med färg eller form att göra. Kort har jag gjort i många år, framför allt till jul. Scrapbooking började jag med för bra precis två år sedan. Det är en hobby som ger mig avkoppling i en ibland ganska hektisk vardag, en paus från det vardagliga, till exempel från jobbet som svensklärare på högstadiet.

Kort, layouter och alteredprojekt hinner jag med, och ett och annat minialbum förstås. Just nu längtar jag nog mest efter att testa min nya makapär, en Bind it All.

Det var alla vackra papper som först drev mig till scrapbookingen. Jag köpte en bunt på nätet och insåg att man nog inte bara kunde göra kort med dessa. I ungefär samma veva öppnade Pappersvindens fysiska butik och efter mitt första besök där var jag fast. Jag blev en scrappare.

Papperen är det som är viktigast när jag scrappar, och skärmaskinen. Har jag sen bara en bra penna, en skalpell och ett lagom klistrigt lim så är lyckan total. Fluid chalk, glitter av något slag och en hel massa dekorationer är också uppskattat vid mitt scrapbord. Jag lever inte direkt efter motto less is more, om ni förstår vad jag menar.

Layouterna handlar oftast om min familj eller om saker nära mig och korten blir ofta utan stämplar. Stämplar är jättefint, men jag gör nog mer utan dem trots allt. Ibland kan jag bli sittande i timmar och pilla med någon detalj, men andra gånger är layouten klar på ett ögonblick. Någon riktigt stil har jag nog inte, eller kanske mycket av allt och massor av färg?

Skissen jag fick jobba med var inte alldeles lätt att få till en layout av. För skissen var romantisk och materialet var tufft. Därför valde jag att tolka den relativt fritt. Jag utgick från ett ark med overlays från Best Creations. Där placerade jag det enda passande fotot på mig själv som jag har, och sen fick det lilla fotot på skissen ersättas av stjärnorna. Overlays kan ju som bekant vara lite knepigt att sätta fast utan att det syns. Just därför så gjorde jag tvärtom och satte fast min ram med häftklamrar. På Pappersvinden finns världens bästa häftapparat för ändamålet. Den har svängbar arm så att du kommer långt in på papperet i den vinkel du vill. Stjärnan fick i stället stå ut en aning för att få djup i layouten. Det gjordes med 3d-kuddar, som sitter just under alla små stickers från Create, som jag så passande hittade i mitt paket. Det bruna papperet som jag använt som bas kommer från 7gypsies och det rosa blommiga från DCWV. Punchinellan hittar du också i butiken. Rubriken skar jag ut med Cuttlebuggen och alfabetet Blossom och lade slutligen på en aning stickles för att liva upp det hela.

Kanske är det så att min layout inte blev så väldigt lik skissen, men jag tycker ändå att den blev jag. Skisser är för mig ett sätt att komma igång med skapandet, ett fantastiskt redskap för inspiration, men inget man måste följa slaviskt. Huvudsaken är att man har roligt när man håller på. För det är roligt att scrappa!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättesnygg layout!

Camilla sa...

Japp en jättesnygg LO var det!! Måste ju börja kolla runt så jag får till nästa LO åxå någongång...*ler*

Alvmarken sa...

Snyggt Anki!!