2008-12-04

Julstjärnemallar

Hej!

Först och främst vill vi tacka er alla som kom på julskyltningen i söndags. Vilken kick att se så många vid pysselborden! Här kommer det lite mallar på stjärnorna som man kunde göra hos oss under julskyltningen, här kan du även välja att göra en lite större variant. Längre ner finns också en annan modell som blir otroligt fin om man har lite tid och tålamod över.

Julstjärna 10 cm
Julstjärna 15 cm


Den stora stjärnan är 15 cm och den lilla 10 cm. På den lilla röda har jag stämplat med Autumn Leaves clear stamps flourishes och haft på glitter. Vi har många olika swirls från Autum Leaves i butiken, glitter finns också i några juliga färger.

Du kan välja att skära till ett mönstrat papper så det går in i skrivaren och printa ut mallarna direkt på baksidan av papperet, eller printa ut mallarna och klippa ut dom och rita av dom på baksidan av papperet. Jag har bigat de långa strecken framefrån och de kortare bakifrån innan jag vikt till stjärnan. Sedan har jag fäst ihop dom med gluedots, men det väljer du förstås själv vad du vill använda. De större är fina att hänga i fönstren och de mindre är jättesöta att ha både i fönstren och i julgranen.

Stor julstjärna


Mallen till den här stjärnan har vi hittat på nätet, men den har blivit tillfixad i autocad av oss.

Här gäller samma som för dom två mindre stjärnorna ovan. D.v.s. endera gör du som vi gjort och skär till 2 st papper till A4 format och skriver ut mallen på baksidan av papperet, eller så skriver du ut mallarna på vanligt papper och ritar av dom på papperen du skall använda.

Efter att du skrivit ut eller ritat av mallarna klipper du ut dessa och bigar efter den streckade kanten. Vik ihop ”udden” och klistra ihop den efter långsidan(märkt med texten ”7,4 cm”). Vi har använt oss av 6mm dubbelhäftande tejp när vi monterat stjärnan. (Totalt går det åt 8 st ”uddar” för att montera ihop stjärnan.)

När du gjort i ordning samtliga ”uddar” är det dags att montera ihop dessa till en stjärna. Börja med att montera dubbelhäftande tejp på dom små vingarnas utsida och montera ihop dessa på nästa ”udd”. Den sista udden får man använda en styv provsticka eller virknål till för att kunna trycka fast vingarna.

Den stora stjärnan är ca 24 cm i diameter och man kan enkelt klippa av en ”udd” och montera den i granens topp, så har du fått en snygg och unik stjärna i granen.

Pyssla lugnt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt söta stjärnor!! Blev lite inspirerad att försöka göra egna, men fick tyvärr inte upp mallarna. Får försöka om en stund igen och se om det går bättre :)
/Karin

uve sa...

Men vad konstigt, jag har fått upp mallarna varje gång jag försökt. Hoppas att det fungerar för alla andra med nudå.

Yvonne

Anonym sa...

Karin:
Prova att högerklicka på länktexten och välj"Spara som", sedan väljer du en lämplig plats i datorn att spara dom i.
Filerna är pdf-filer

Alvmarken sa...

Tips:
Har man Acrobat Reader installerat i datorn kommer programmet att öppnas med automatik om man "vänsterklickar" på länkarna.
Stefans tips funkar såklart ypperligt även det.

Hämta Acrobat Reader här.

Alvmarken sa...

Just ja, om du inte vill ha Google Toolbar installera ska du se till att avmarkera "Kostnadsfria Google Toolbar" annars åker den med på köpet.

Anonym sa...

Vet att det är två år sen ni la upp detta, men finns mallen kvar vill jag gärna ha den. Det går inte att ladda upp.