2009-01-31

Montera stämplar på EZ-mount

Det finns många stämplar som man endast kan köpa helt omonterade (bara själva gummibiten), det är många fördelar med det. De blir att kosta mindre och de tar mindre förvaringsplats än monterade stämplar. Tycker du att det verkar krångligt, det är inte alls så svårt att montera dom som man kanske kan tro.

Man kan göra detta på flera olika sätt, här visar jag hur jag brukar göra.


Det du behöver förutom den omonterade stämpeln är EZ-Mount, en penna och en vass sax.Så här kan stämpeln se ut när du köper den.Börja med att klippa bort det överflödiga gummit runt motivet, jag brukar klippa så att jag har ca en mm kvar runt motivet.


Arket med Ez-mount har en klistrig sida och en sida som är statisk. Den klistriga sidan har ett skyddspapper med blå text och den statiska sidans skyddspapper är helvit.Lägg den det urklippta motivet på den klistriga sidan och rita av motivet.


Nu är det dags att klippa, klipp på linjen som du ritat. Försök att klippa utan att vinkla saxen så att du får kanterna så raka som möjligt. Detta är för att det ska bli ett jämnt tryck över hela motivet när du stämplar. Ett tips är att ta lite diskmedel på saxens skänklar så att klistret inte fastnar så mycket.


Ta bort skyddspapperet med blå text och fäst stämpeln på klistret.


Klart!! Nu är din stämpel monterad på EZ-mount.


Nu är det bara att ta bort det vita skyddspapperet och fästa stämpeln på en akrylkloss och stämpla.

Svårare än så är det inte, bra va!?


/Yvonne

0 kommentarer: