2009-01-02

Skisstolkning v. 1 #3

Här kommer en LO från Maria som skriver:
Hej!
Jag har tolkat skissen för vecka 1. En underbar skiss som var väldigt rolig att jobba med. Jag har en fråga eftersom jag fick problem när jag jobbade med gamla foton. kan man ha starka färger och kan man ha hur mycket dekorationer som helst? När man ser scrap med gamla foton i böcker t ex så är det alltid murriga grön och bruna färger och sparsamt med dekorationer. Men behöver det vara så??? Där fick jag problem. Därför vill jag ha feedback på min LO som är gjord med underbara cratepapper i färger som jag normalt inte använder. Fotona är från min farmor och farfars bröllop.

4 kommentarer:

Anki sa...

Oj oj vilka fina foton du har fått tag på. Vilken skatt att ha sådana att scrappa. Jag tycker att du gjorde en superfin layout med dem också.

Angående det där med färger så är det ju egentligen en fråga om smak. Fråga dig vem du scrappar för. Är det för sin egen skull (som nog många av oss gör) så tycker i alla fall jag att du ska ta sådana färger som du själv tycker om och trivs med. Så här gamla bilder har ju inte färger i sig som man kan plocka upp. Något som jag tycker är jättefint med såna här kärleksfulla gamla bilder är faktiskt starkt rött. Eller blått elelr grönt eller ja... det man tycker om och anser blir fint helt enkelt.

Det som däremot är viktigt med så här speciella bilder är ju så klart syrafrieten.

Observera att det här är ju bara mina åsikter, och jag är en sån som älskar färg. Det blir spännande att se vad de andra tycker.

Skräptanten sa...

Härlig LO Maria!

Jag tycker verkligen inte att man behöver ha murriga färger till gamla foton.
Jag tror att många tycker att det "viktigaste" är att ta upp färgerna från fotot när man väljer papper, och gör man det till svartvita och sepiafärgade foton så blir ju resultatet därefter.
Jag tycker det viktigaste är att man låter LO'n "berätta" vad man känner, och hur det var runtomkring när man tog fotot.

Genom att t.ex välja papper i grönt, och med lite skira blommor på så kan man ju "berätta" att det är ett sommarfoto, även om det är svartvitt, och även om det är taget inomhus.

Slutsats: jag tycker inte att man behöva vara rädd för färger, oavsett vilka foton man scrappar.

/Monica

Jessica sa...

Jag måste säga att du har fått till en riktigt snygg LO!
Jag håller också med de andra, vad vill du ha fram med bilden?
Om du kände dem, vilken sorts personer var de? Hur skulle du vilja beskriva dem? Med vilka färger? Även om fotona är gamla och de levde för länge förr, beskriver och visar du det idag.

Jätteroligt att du skickat in din LO, fortsätt med det!

Maria sa...

Tack för era kommentarer och värmande ord. Jag kommer att fortsätta mitt scrappande efter mina egna färgval och sinnestämningar även med gamla foton. Har flera...så det kommer mera.... Tack för bra skisser fortsätt med det. Ser fram emot nästa. Ha det bra! Vi ses väl på nästa scrapträff i Bjurs. Hoppas det blir snart.
Maria